суботу, 21 квітня 2012 р.

Перша стаття публікації №2


В цьому році легендарному радянському поетові та авторові-виконавцю, акторові театру і кіно В. Висоцькому виповнилося б 74 роки.

В. Висоцький народився 25 січня 1938 року в Москві. Свою акторську кар´єру поет вирішив розпочати в новорічну ніч з 1955 на 1956 рік, обливши тушшю креслення, без якого його не допустили б до складання сесії на механічному факультеті Московського інженерно-будівельного інституту. І в новому році він вступив на акторське відділення школи-студії МХАТ ім. В. І. Немировича-Данченка.


Висоцький був одним із найбільш загальнонародних улюбленців СРСР, залишився ним і донині. За даними Всеросійського центру вивчення громадської думки, Висоцький посів друге місце в списку «кумирів XX століття» після Юрія Гагаріна (опитування 2010 року).


Як правило, творчість Висоцького зараховують до бардівської музики, проте сам співак негативно ставився до КСП (клубів самодіяльної пісні) і бардівського руху взагалі. Деякі критики зазначають, що взагалі творчість Висоцького складно укласти в якісь рамки, настільки унікальна манера виконання і тематика пісень.


І, правда, важко знайти сторони життя, яких би він не торкнувся у своїй творчості. Це і «блатні» пісні, і балади, і любовна лірика, а також не менш популярні пісні на політичні теми: часто сатиричні або навіть такі, що містять різку критику існуючого ладу і стану справ, гумористичні пісні та пісні-казки. Деякі пісні нагадували скоріше навіть спектакль одного актора, ніж музичний твір - у них Висоцький виконував кілька ролей одночасно.


За 42 роки життя Висоцький написав шість книг, взяв участь у створенні 11 радіоспектаклів, знявся майже в 30 фільмах і зіграв у 15 спектаклях. Загалом, перу Висоцького належить близько 700 поетичних творів: понад 100 вірші і майже 600
пісень.

Немає коментарів:

Дописати коментар