вівторок, 21 лютого 2012 р.

Останні дні

16 квітня 1980 року відбулася остання зйомка концерту Висоцького в Ленінградському БДТ, де він виконував пісні «Кони привередливые», «Купола», «Охота на волков» і розповідав про свою творчість. Фрагмент цієї зйомки увійшов до передачі В. Виноградова «Я возвращаю ваш портрет». На зворотній стороні подвійного альбому «Сыновья уходят в бой» фотографії саме з цього концерту.


22 червня 1980 року відбувся один з останніх концертів Висоцького в (в Калінінграді), на котрому йому стало погано.


Цікаво те, що рівно за рік до смерті Висоцький переживає клінічну смерть. Це відбулося 25 липня 1979 року під час гастролей.


Багато подробиць свого похорону й встановлення пам'ятника на могилі Висоцький передбачав, вони описані в пісні «Пам'ятник».



Помер артист 25 липня 1980 року о 4:10 ранку в своїй квартирі на Малій Грузинській, 28. Висоцький не витримав власного ритму життя, не витримало серце.


28 липня 1980 року Висоцького ховала, здавалося, вся Москва, хоча офіційного повідомлення про смерть не було — в цей час проходила московська Олімпіада. Тільки над віконцем театральної каси було вивішене скромне оголошення: «Помер актор Володимир Висоцький.»


Немає коментарів:

Дописати коментар